BOSE ble grunnlagt i 1964. Selskapet holder til i Frimingham, Massachusetts i USA. Selskapet ble startet av Dr. Amar G. Bose og er i dag verdens største leverandør av høyttalere og lever lydsystemer i alle størrelser. Hos BOSE jobber alltid 10 prosent av arbeidsstokken med utvikling. Dette er også forklaring på at det er copyright og trademark bak mange av BOSE sine varemerker.
bose.no Spørsmål?

DeltaQ™ Array

Showmatch
Showmatch er Bose sin største portable PA løsning. Teknologien er hentet fra Roommatch, men høyttalerne er bygget for "livet på veien". Serien består av 3 topper med 5, 10 og 20 graders vertikal spredning og en 18 tommers sub. Hornet i toppene kan på en enkel måte byttes slik at horisontal spredning kan justeres fra 55 til 120 grader. Dette gir også mulighet for asymmetrisk spredning slik at høyttalerne kan plasseres nært en vegg uten at lyden treffer veggen.

Serien er komplett med gode løsninger for enkel rigging. Showmatch leveres med Powersoft X serie forsterkere som har en enorm kraft og er bygget for "livet på veien"

Les mer

Roommatch
Bose ønsket å lage en høyttaler man kunne tilpasse rommet den skulle installeres i. Resultatet ble 42 ulike høyttalere som gjør at man kan tilpasse høyttalersystemet 100% til rommet. I tillegg har de utviklet små fillhøyttalere som f.eks kan brukes på scenekant eller under galleri. Det er også en dobbel 15 tommers og 18 tommers sub (bass) i samme serie. Bose har vunnet flere internasjonale priser for den fantastiske Roommatch-serien!

Bose lager også forsterkerne og all annen infrastruktur til høyttalere. Dette gir dem mulighet til å gi 5 års garanti på alle produktene sine.

Les mer

Forsterkere
Powermatch er Bose sin mest fleksible forsterker. Den kommer i fire ulike varianter. Den største med 8 kanaler på 500 watt i 4 ohm og den minste på 4 kanaler på 250 watt i 4 ohm. Forsterkerne har analoge innganger og kan enkelt kobles sammen med digital link. Bose leverer også Dante ekspansjonskort som muliggjør komplekse systemer via standard nettverkskabel. Forsterkerne kan også leveres med nettverkskort som gjør at man kan styre alle parametere via nettverk. Dette gjør også at vi enkelt kan bygge en remote app til tablets eller styringspanler med de funksjonene kunden ønsker å kontrollere.

Les mer

Portable

L1-serien
Bose er kjent for små hi-fi høyttalere med god lyd. Hvis du er på jakt etter portal PA finnes det flere varianter. Alle modellene er veldig enkle å bruke og har velkjent Bose lyd.

  • L1 Compact er det minste og mest portable lydanlegget for opp til ca. 100 tilhørere
  • L1 Model 1S er et mellomstort portabelt lydanlegg med egen bassmodul som er tilpasset opp til ca. 300 tilhørere
  • L1 Model II er et større portabelt lydanlegg med egen bassmodul som er tilpasset opptil 500 tilhørere


Les mer Se video

F1-serien
F1 er Bose sine største aktive høyttalere. Serien består av F1 modell 812 Flexible Array og F1 Subwoofer. F1 modell 812 kan brukes alene som fulltonehøytaler eller sammen med F1 Sub. Systemet har max SPL på 126dB. F1 modell 812 tilpasses ulike lokaler ved å justere diskanten. Dette gjør F1 til den mest fleksible høyttaleren på markedet.

Les mer

Styringssystemer

Styringssystemer
Bose leverer nettverksbaserte styringssystemer. Disse systemene kan i mange tilfeller gjøre samme jobben som større styringssystemer til en lavere kostnad. Systemene er kompatible med alle vanlige protokoller og støtter også Dante. Man kan kontrollere systemet via veggpaneler eller via App.

Les mer

Høyttalere til installasjon

Bose sine installasjonshøyttalere er av høy kvalitet og er designet for å yte det lille ekstra sammenliknet med sine konkurrenter. Det finnes høyttalere for alle formål og alt leveres med 5 års garanti.
Panarray
Panarray serien er høyttalere med jevn og god spredning. Passer godt til kirker, auditorier, sportsklubber ol. som trenger jevn talelyd og lyd til musikk. Flere av høyttalerne i serien er fulltone som betyr at man ikke trenger egen basshøyttaler. I denne serien må vi trekke frem søylehøyttalerne MA12 og MA12 EX som er perfekte for kirker og hoteller hvor man trenger god lyd, men ikke ønsker å se høyttalerne.

Les mer

Freespace
Freespace-seriene er laget for butikker, hoteller, klubber ol. som trenger lyd til bakgrunnsmusikk og tale. Seriene består av takhøyttalere og vegghøyttalere i tre ulike størrelser. I tillegg er det egne basshøyttalere for presis gjengivelse av bass. Høyttalerne er IP55 som gjør at de tåler å stå ute.

Les mer

Leverandører