Begravelse

Jølstad og Bary har inngått et samarbeid som gjør det enklere for pårørende å få tak i de tjenestene de vil ha behov for i forbindelse med en bisettelse. Denne siden er satt opp for å enkelt kunne veilede deg gjennom valg når det kommer til lyd- eller lyssetting i en bisettelse eller minnestund.

La Bary ta ansvaret for at forarbeid, kommunikasjon og ikke minst avviklingen av minneseremonien eller bisettelsen går som planlagt, uten at du skal ha dette som en bekymring.

Lyd - Hva må jeg tenke på?


I utgangspunktet er de aller fleste kirker tilrettelagt med lydanlegg for å kunne høre tale. Veldig mye musikk som fremføres i kirker er tilrettelagt akustikken i kirken, og trenger ikke noe lydforsterkning.

I flere tilfeller ønsker pårørende å involvere noen musikere. Dette kan være seg med en kassegitar, el-piano eller til og med strykerinstrumenter.

Dersom bisettelsen er i en større kirke og det er forventet mer enn 100 mennesker, vil vi anbefale at dere snakker med Jølstad eller vår kontaktperson i Bary for konsultasjon om det vil være smart å få hjelp til lyden.

Lys - Trenger jeg det?


Det er flott med levende lys og blomsterdekorasjon i kirkene. I enkelte kirker er det ofte litt for mørkt - dette kan også være avhengig av hvilken årstid bisettelsen befinner seg på.

Ekstra lys kan være med å løfte fokus på gravkiste og blomsterdekorasjoner, og vil også hjelpe til med at evt. bilder som blir tatt blir bedre for å kunne minnes i senere tid.

I enkelte situasjoner kan det også være avdødes ønske om å gjøre det litt spesielt. I disse tilfeller kan man sette opp noen små enkle fargede lys for å gi kirken en helt spesiell stemning.

Ta kontakt


Ta kontakt med Henrik Lethigangas på telefon +47 975 85 939 eller henrik.lethigangas@bary.no for bistand til deres seremoni.

Vis til samarbeidsavtalen med Jølstad, og du vil automatisk innlemmes 10% rabatt på leie av alt utstyret.