Video: Agri Soltanpanah / @agrisoltan
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles / @akam1k3


Karpe har i de siste to måneder reist både Norge rundt og Europa på tvers.

Totalt 28 konserter på 50 dager. Med på turnéen var Bary som leverandør av lys, LED, rigg og scene!
Totalt ca. 10 tonn med utstyr, som daglig gikk inn og ut på små og store klubber. Det har til tider vært lange dager og mye jobb for å få dette puslespillet til å gå opp, men etter måneder med planlegging og prepping var ingenting overlatt til tilfeldighetene.

Barys Sebastian Ekeberg er Karpes faste turnéleder og produksjonsdesigner, mens Lars-Morten Larsen er deres faste lysdesigner. Sammen lagde denne duoen et design som skulle fungere både på små klubber og i store arenaer. Designet var derfor svært fleksibelt og alle spillesteder ble tegnet og planlagt i detalj i forkant.

Det viste seg raskt at vanlige hyllevareprodukter ikke kunne gjort jobben, så vår egen riggansvarlig Stefan Bahrawy tegnet en rekke elementer som vi fikk spesialprodusert av vår leverandør HOF ALUTEC.

Løsningen ble en groundsupport der høyden kunne justeres ned til 25cm intervaller. Motorer ble senket ned i sleeve-blokkene for å utnytte maksimal høyde av de forskjellige rommene man rigget seg opp i. Tårnbasene ble bygget for å unngå snublekanter og for å fordele mest mulig vekt på gulv. Det ble daglig rigget ca. 5 tonn med utstyr i denne groundsupporten!
For at lyden skulle distribueres på best mulig måte, designet vi også et riggingsystem som ga Lydkjelleren AS, som leverte PA, stor fleksibilitet på hvordan dette kunne rigges.

Bandet var plassert på egne risere rundt om i lokalet. Disse var bygget i Layher scaff og designet slik at alt av teknisk infrastruktur var bygget inn under gulvet på hver riser. Det reduserte antall kolli betraktelig og ga oss derfor store fordeler med tanke på riggetid.

Med over 130 bevegelige lamper, var det nødvendig med gode systemer. Alle lamper var rigget i ulike pre-rigg systemer. Hovedtyngden av lamper hang ferdig i HOF MLT pre-rigg trosse, mens resten ble montert i spesialdesignede tårn som var plassert rundt i rommet. Da tårnene skulle stå midt i publikum, ble tårnbasene støpt i betong for å unngå veltefare.
Vår egen Filip Hartvigsen hadde ansvaret for alt av lys og video samt signal- og strømdistribusjon i samarbeid med Nikolai Pammer. Gode folk, god planlegging og en rekke kvalitetsprodukter ga oss svært få problemer underveis.

Et avansert fibersystem fra vår leverandør Barnfind måtte til for å distribuere signal mellom alle posisjonene.

Fra to semitrailere åpnet dørene, tok det 4 timer å få alt opp og klare til konsert. Etter konsert tok det 2 timer fra konsertslutt til bilene rullet videre til neste by. Totalt var reisefølget på 27 personer.

Vi takker for to fantastiske måneder på veien!

LYS

42x Ayrton MagicDot SX
32x Ayrton MiniPanel FX
20x Ayrton MagicDot XT
28x Martin Aura
12x Robe MegaPointe
8x Clay Paky Stormy CC
16x Luxibel B Blinded Blinder
1x MDG Atmosphere

VIDEO

28x Glux Batn6 LED-panel
122x Martin VDO Sceptron 10

RIGGING / SCENE

30m HOF 290-4 MLT Prerigg-truss
100m HOF 290-4 HD Truss
4x Loadstar 1000kg Motortalje
4x Stagemaker 250kg Motortalje
2,5t Layher til risere
1x Custom HOAC scenegulv

FOH / SYSTEM

1x Ma Lighting MA2 Light
1x MacBook Pro m/ Resolume Arena
1x GreenGo kommunikasjonssystem (7 posisjoner)
2x Barnfind BarnOne BTF1-04 m/Barnstudio
6x Barnfind Custom 12x Gigabit Fiber rack