Hippotizer og Notch i godt samspill

Bary var heldige å få levere design av scene, lys og visuals i samarbeid med Armin Kazlauskas (Mediatec Group) for Astrid S til hennes konsert på Slottsfjell tidligere denne sommeren. I samarbeid med Astrid og hennes management utviklet vi design, bygging av custom scenedekor, gjennomførte pre-produksjon og avviklet konsert.

Les mer

Fremhevede produkter

Vi ble utfordret av Astrid sine ideer om å gjøre konserten til en opplevelse for publikum, selv om konserten skulle gjennomføres på dagtid. Notch er et nytt produkt på markedet, som støttes av våre mediservere, Green Hippo. Dette er en realtime 3D software, hvor valgte parameter effektivt kan styres direkte på mediaserver. Isteden for å importere ferdig designet content har man nå muligheten til å endre verdier direkte på mediaserver, noe som skaper mange nye og spennende muligheter!

Det var et naturlig valg å involvere dette i showet, for å videreutvikle kameraproduksjonen som allerede var tilstede på arenaen. Notch ble benyttet for å kunne bruke den eksisterende kameraproduksjonen levert av Trippel M som en realtime backdrop. Vi ønsket å benytte den store LED-bakveggen til å vise effektfulle og interessante bilder av Astrid, bandet og dansere. Det ble benyttet 7 stk Marshall POV-cams for å komme ekstra tett på musikere og deres instrumenter. Armin Kazlauskas designet Notch-patcher og avviklet dette på Green Hippo Boreal i samarbeid med vår lysdesigner Andreas Ohldieck. Dette er en intuitiv måte å jobbe på, både for operatør og designer! Armin designet egne utrykk til hver låt i Notch Designer, eksporterte parameter som skulle være mulig å kontrollere via mediaserveren og importerte disse filene direkte i ZooKeeper. For å ha full kontroll over resultatet ble disse parameterne styrt via MIDI på en Akai APC40 MKII. Man kan også styre dette via DMX, men vi valgte MIDI som styringssystem, da dette er en tidseffektiv måte å arbeide på, når man ikke er avhengig av tidskode eller timeline.

Vi takker for oppdraget og ser frem til flere produksjoner med Hippotizer og Notch i godt samspill!

Foto: Armin Kazlauskas & Robin Bøe