"Bendik" på veien med HOG

Bendik slapp nylig sitt album "Fortid" og hadde i den forbindelse en gåsehudfremkallende releasekonsert i Kulturkirken Jakob i Oslo den 23. april.

bendikoffical.com
Lystekniker Tobias Grønhaug reiser for tiden med et herlig lite HOG-oppsett og da vi fikk nyss om konserten tok vi like gjerne med oss litt lamper fra High End Systems for å utfylle riggen og slå av en prat. Vi ble spesielt imponert over hvor stort lysdesignet ble med en såpass liten rigg på F.O.H. og hvor "tight" lyset var sammen med musikken - dette ville vi gjerne høre mer om!

Vi takker Tobias og "Bendik" for praten og konserten - og ønsker lykke til videre på veien!

Tobias forteller om oppsettet

Etter å ha trykket litt på HOG ble det fort en favoritt. Alt fra ett enkelt event til en hel turné, med setliste og rigg som forandrer seg, blir enkelt og programmere og endre. Softwaren er fantistisk lett å bruke. Alle knapper og fadere er lagt opp slik at man skal kunne bevege minst mulig på armer og bein, dette gjør det enkelt og deilig programmere.

Når jeg er ute på tur har jeg laget to forskjellige oppsett:
Det ene oppsettet er en flott flightløsning fra Rufo, som består av:

• Nano Hog 4
• Elo 2201L 22" touchskjerm
• HP Mini PC
• Trackball mus

1 kolli: 28 kg!
Det andre oppsettet bruker jeg på mindre venues og kan bli tatt med inn på flyet og opp i hattehyllen.

• Nano Hog 4
• Surface Pro 4

Dette får plass i en lett og rimelig bag fra SKB.

I tillegg til alt dette har jeg en liten koffert som inneholder en HOG 3 Playback Wing som gir meg 10 ekstra fadere jeg kan ratte med. Alt i alt, reiser jeg som regel med to kolli.

På turen med Bendik har alle låtene en cuelist der noen quelister er mer komplekse enn andre. I noen av listene ligger alt av parametere og effekter inne, så det bare er å trykke "Go" og flashe litt med strober og annet snacks. Noen er så enkle som bare én farge og posisjon, hvor jeg fader inn og "flasher" resten.

For å treffe alle ques og markeringer så tight med musikken som overhodet mulig har jeg investert i en liten Yamaha lydmikser og in-ear propper. Via dette lille in-ear systemet får jeg tre linjer fra lydmikseren. PA-miks left og right og klikktracks fra bandet. Med PA-miksen rett i øret unngår jeg delay fra scenen til F.O.H. og med klikk får jeg med meg nedtellinger til låtene - og holder lettere rytmen fra start til slutt.

Det er aldri samme fixtures fra venue til venue og med HOG 4 er det lettere og raskere å bytte eller kopiere fixtures enn på noen andre konsoller jeg har brukt tidligere. Det tar ca. 1-2 minutter til jeg har husets rigg ferdig patchet og klart til programmering.

Lydbildet Bendik tar med seg på turné er stort, kaldt og massivt, men likevel lite og intimt! Shapeshiftere satt som et skudd sammen med den kalde drømmepoppen Bendik leverer og gjorde jobben i Jakobkirken lett! Med den unike Shapeshifer-lampen har man flere muligheter enn det man har med en vanlig LED wash. Med denne kan man skape en utrolig atmosfere på scenen ved å individuelt kontrollere hvert "kakestykke" akkurat som du selv ønsker.
Frode Eggum Have
[nggallery id=24]