High End Systems ble grunnlagt i 1972. Selskapet holder til i Austin, Texas i USA. I 2017 ble HES kjøpt av ETC etter mange år som datterselskap av Barco. Av historisk produkter kan vi nevne Intellabeam som ble lansert i 1987 og Technospot. Selskapet har stått for mange av nyvinningene gjennom historien. Det nyeste kapittelet handler om LED.


highend.com Spørsmål? Case Studies

SolaSpot

SolaSpot-serien har byttet ut den tradisjonelle pæren med en sterk LED-kilde (Bright White Engine). High End Systems har allikevel klart å lage de mest stillegående lampene på markedet. Mekanikken er av høyeste kvalitet som gjør at shutter ol. ikke er hørbar. Dette gjør lampene ideelle for konserthus og TV. Lampene finnes også i versjoner med høy CRI og fås med fargetemperatur på 6500 og 3200. Dette er perfekte lamper for grunnlyset man alltid trenger.
• SolaSpot Pro 1000
• SolaSpot Pro 1500
• SolaSpot Pro 2000

Les mer

SolaSpot Pro 1500
...er en bevegelig profil med 400w LED-kilde (Bright White Engine). Den har et lysutbytte på 20.000 lumen og zoom fra 8-45 grader. Ved siden av de vanlige funksjonene som CMY fargemiks, linjær CTO, to gobohjul, animasjonshjul, prisme, iris og fros tilbyr også SolaSpot Pro 1500 fire bevegelige kniver. Dette er den perfekte allrounderen.

SolaSpot Pro 2000
...er en bevegelig profil med 600w LED-kilde (Bright White Engine). Den har et lysutbytte på hele 26.000 lumen og zoom fra 8-45 grader. Ved siden av de vanlige funksjonene som CMY fargemiks, linjær CTO, to gobohjul, animasjonshjul, prisme, iris og fros tilbyr også SolaSpot Pro 2000 spesialdesignet "long throw" optikk. Denne gjør at gober er skarpe gjennom hele zoom rekkevidden.

SolaWash

SolaWash-serien har byttet ut den tradisjonelle pæren med en sterk LED-kilde (Bright White Engine). High End Systems har allikevel klart å lage de mest stillegående lampene på markedet. Mekanikken er av høyeste kvalitet som gjør at shutter ol. ikke er hørbar. Dette gjør lampene ideelle for konserthus og TV. Lampene finnes også i versjoner med høy CRI og fås med fargetemperatur på 6500 og 3200. Dette er perfekte lamper for grunnlyset man alltid trenger.
• SolaWash Pro 2000
• SolaWash FX 1000

Les mer

SolaWash Pro 2000
...er en bevegelig wash med 600w LED-kilde (Bright White Engine). Den har et lysutbytte på hele 26.000 lumen og zoom fra 5,5-45 grader. Ved siden av de vanlige funksjonene som CMY fargemiks, variabel CTO, to fargehjul, iris, to variable wash filtere og fros tilbyr også SolaWash Pro 2000 fire bevegelige kniver.

Shapeshifter

Shapeshifter er en bevegelig wash. Den kommer i 4 ulike varianter der alle har 6 bevegelige LED deler som gir unike effekter - samtidig som det vasker store områder. En god effektlampe og wash i én og samme lampe.
• Shapeshifter W1
• Shapeshifter W2
• Shapeshifter C1
• Shapeshifter C2

Les mer

HOG4 / Lysmiksere

Siste utgave av High End Systems sine lysmiksere er versjon 4. Alle mikserene leverers med samme software som gjør det veldig enkelt å ta et show mellom mikserene.
• HOG4
• Fullboar 4
• Roadhog4
• Hedgehog4
• Hoglet
• Rackhog4

Les mer Quick Start Guide

FQ-100 / Røykmaskin

High End Systems lager pr. dags dato kun én røykmaskin, men denne er til gjengjeld veldig bra! FQ-100 leverer stabil og god røyk. Den tåler livet på veien og er en fast følgesvenn for mange lysteknikere.
Les mer

Case Studies

Karpe Diem "Heisann Montebello"-turné
I tillegg til å ha vært med på å skreddersy infrastruktur og lys- og skjermsystemet har Bary supplert Karpe Diem med 6stk SolaSpot Pro CMY og 4stk Shapeshifter C1-lamper. Når alt er i sving ser dette oppsettet helt rått ut og Karpe Diem har fått glodvarme anmeldelser hittil på sine konserter! Vi i Bary er stolte av å få ta del i denne produksjonen og turnéen.

SolaSpot Pro CMY er en fantastisk fin LED-profil med alt jeg trenger til denne produksjonen. En kraftig lampe med med veldig fine farger og imponerende optikk.
- Sebastian Ekeberg


Les mer

Bendik på veien med HOG
Vi møtte lystekniker Tobias Grønhaug med bandet "Bendik" i Jakobkirken. Tobias reiser med et herlig lite HOG-oppsett og da vi fikk nyss om konserten tok vi like gjerne med oss litt lamper fra High End Systems for å utfylle riggen og slå av en prat.

Etter å ha trykket litt på HOG ble det fort en favoritt. Softwaren er fantistisk lett å bruke.
- Tobias Grønhaug


Les mer

Full Boar 4 i Sandvika Teater
Bary gratulerer Bærum Kulturhus med ny Full Boar 4 lysmikser i Sandvika Teater! Mikseren er overlevert og de ansatte er kurset. Vi ønsker lykke til med lysdesignet i Hog 4-universet fremover.

Les mer

Leverandører